dijous, 7 març de 2013

El nou conveni col.lectiu dels grans magatzems: precarietat i salaris de misèria

El passat 30 de Gener la patronal ANGED (1) i els pseudo-sindicats FETICO i FASGA van pactar el nou conveni dels grans magatzems el qual suposa un retrocés en les condicions de treball, ja de per si dolentes, de les persones treballadores d’aquest sector. El com s’ha arribat a signar aquest nou conveni respon a una estratègia negociadora que la patronal i els seus satèl·lits sindicats van dur a terme durant les negociacions (2).   
Aquest nou conveni pretén mantenir el màxim de guanys possibles per a les empreses del sector a costa dels i les treballadores. Així doncs, s’aprofundeix en la mobilitat funcional i geogràfica així com en la flexibilització horària, la qual ajusta la jornada laboral a les necessitats de la producció amb una borsa de 180 hores flexibles de les quals podran disposar les empreses en qualsevol moment. Això comporta una desregulació de la jornada laboral o millor dit una regulació unilateral en favor de l'empresa, és a dir, estar a disposició de l’empresa quan calgui i per al que calgui. Així mateix el salari es congela o en alguns supòsits, segons evolucionen les vendes, es pot reduir un 5%  i s'augmenta la jornada laboral en 28 hores anuals passant de les 1770 a les actuals 1798 hores. A més, en l’aspecte salarial cal tenir en compte l'augment de la inflació durant els anys de vigència del conveni, lo que en la pràctica suposarà una pèrdua de poder adquisitiu o el que és el mateix treballar més hores per menys salari. Un altre element introduït en aquest conveni i que empitjora les condicions laborals de les plantilles es que s'augmenten el numero de diumenges i festius obligatoris que es tenen que treballar. En aquest sentit desapareix el dret del cobrament per treballar en festius ja que el nou conveni estableix la gratuïtat de treballar el 55% dels festius i diumenges que obrin els centres. Finalment també hi ha, entre d’altres mesures (3), un deteriorament dels períodes de proves i dels contractes d’inici i de pràctiques.
Amb tot això tenim que la patronal vol mantindre els seus beneficis a costa dels drets i les condicions laborals dels i les treballadores. Així doncs aquestes mesures són una volta de rosca més en la degradació dels drets laborals de les persones treballadores d’un sector on els salaris són escandalosament baixos i que durant els anys de crisi i gràcies a les darreres reformes laborals (4) els acomiadaments han estat i estan a l’ordre del dia. És més, aquests treballadors i treballadores tenen una sobrecarrega de treball molt gran degut a aquest ajustament de les plantilles durant els darrers anys, alhora que estan realitzant molts esforços per adaptar-se a les exigències empresarials. Una sobrecarrega de treball que augmenta junt amb la continua imposició de la flexibilitat laboral lo que comporta conseqüències per a la salut dels i les treballadores i per a conciliar la jornada laboral amb la vida personal i familiar.
Així doncs, les grans empreses que conformen l’ANGED i que controlen el 57% de la quota de mercat del seu sector continuen tenint grans beneficis tot i haver-se reduït el nivell de vendes. Cal recordar que, per una banda, dins d’aquestes empreses hi ha algunes grans fortunes de l’Estat espanyol i de l’estranger i que, per altra, les diferències salarials entre els i les treballadores i els directius d’aquestes empreses són escandaloses.
El que han aconseguit ANGED i els seus satèl·lits sindicals amb la imposició d’aquest nou conveni és que el cost de la crisi recaigui en els de sempre, els i les treballadores. És per això que ara cal mostrar un rebuig contundent a aquest conveni mitjançant diferents mobilitzacions alhora que cal prendre consciència de classe i organitzar-se, ja sigui en els sindicats que clarament es posicionin en contra de qualsevol retallada dels drets laborals i canviar així la correlació de forces respecte als sindicats grocs o ja sigui directament mitjançant l’autoorganització dels i les treballadores en els seus centres de treball, sinó el futur immediat és més precarietat i salaris de misèria.       
(1)   ANGED és l’associació nacional de grans empreses de distribució i esta formada per: Akí Bricolage, Alcampo, Apple, Bricolage Bricoman, C&A Modas, Carreforur, Conforama, Cortefiel, El Corte Inglés, Hipercor, Makro, Eroski, Ikea, Leroy Merlin, Media Markt, Toys ‘R’ Us, Word Duty Free Group.
(3)   En aquest enllaç al butlletí informatiu de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO podeu veure amb més detall els canvis que suposa aquest nou conveni.